Slovenian English French German Italian Spanish

Prostovoljstvo

Poleg zaposlenih v MC, pomembno vlogo igrajo tudi naši prostovoljci, ki so daljše obdobje vključeni pri različnih področij v okviru dejavnosti mladinskega centra. Trenutno aktivno deluje ekipa prostovoljec znana pod imenom EZOP - Ekipa za oblikovanje prostorov mladinskega centra.

Prostovoljci branijo interese posameznikov ter različnih organiziranih in neorganiziranih skupin mladih iz katerih prihajajo. Predstavljajo podporni in dopolnilni steber delovanja v mladinskem centru. Mladi, ki delujejo kot prostovoljci, aktivno sodelujejo tudi pri večini aktivnosti in dogodkov, ki jih pripravljamo v mladinskem centru. Prostovoljsko delo ima velik pomen za razvoj in za prihodnost posameznika kot širše družbe Prispeva k razvijanju obstoječih sistemov, k razvijanju vrednot, solidarnosti, socialnemu ter drugemu napredku družbe, zato ga je potrebno negovati in ustrezno vrednotiti.


ekipa ezop

IMG 0372-KopijaMladinski center je februarja 2012 preko objave oblikoval prvo ekipo prostovoljcev, mladih posameznikov, za oblikovanje predlogov celostne ureditve prostorov mladinskega centra. Ekipa si je nadela ime EZOP, kar pomeni Ekipa za oblikovanje predlogov za ureditev prostorov mladinskega centra.

V ekipi prostovoljci delujejo na štirih različnih področij celostne ureditve prostorov in načrtovanja upravljanja. Glavni namen poleg priprave predlogov, je tudi učna dimenzija in pridobivanje izkušenj prostovoljcev na teh področjih. Te jim bodo koristile pri njihovem študiju kot tudi pri iskanju zaposlitve. Vsi vključeni bodo ob koncu dela prejeli posebna potrdila o sodelovanju.

Področja na katerih delujejo so:

  • arhitektura in oblikovanje (ureditev notranjih prostorov)
  • ekonomija (vzpostavitev uporabniku prijaznega okolja)
  • informatika (urejanje spletne strani)
  • organizacija (uporaba prostorov)

Seveda med skupino prostovoljcev, ki želijo pomagati in bolje spoznati delovanje mladinskega centra, vabimo vse zainteresirane mlade, da nas kontaktirajo in skupaj najdemo priložnosti sodelovanja.

 O prostovoljstvu lahko preberete več na portalu: http://www.prostovoljstvo.org/