Slovenian English French German Italian Spanish

Predstavitev in ponudba

Mladinski center Gornja Radgona zavzema skupno 280,37 m2.

Trenutno mladinski center upravlja s sledečimi prostori:

  • Klub MC z info točko (pritličje): Povezan koncertno-družabni prostor s točilnim pultom in prostorom z info točko. Ponuja možnost izvajanja različnih odrskih prireditev, posvetov, predavanj, srečanj, delavnic in koncertov.
  • Pisarna mladinskega centra (nadstropje): Namenjena je delovanju MC-ja.
  • Društvena pisarna in sejna soba (nadstropje): Namenjena je delovanju mladinskega sveta in mladinskih društev.
  • Dvorišče (pred centrom): Urejeno tlakovano dvorišče in travnate površine ponujajo prostor različnim dejavnostim na prostem.

Za morebitne potrebe večjih dvoranskih nastopov je na voljo tudi sosednja dvorana Doma kulture. 

IMG 1774IMG 1776

 

 

 

 

 

 

IMG 1780

photo 14 1024x765

 

 

 

 

 

 

 

V OSNOVI JE MLADINSKI CENTER organizirano funkcionalno središče za mlade, ki ga zagotavlja lokalna skupnost v okviru Zavoda za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona. V njem se izvajajo programi za otroke in mladino in mladinsko delo na lokalni ravni.


Mladinski center skrbi za delovanje, druženje in podporo drugim dejavnostim posameznikov, ne glede na to ali so del različnih mladinskih organizacij ali ne. Z mladinsko infrastrukturo, nudi prostore in opremo za izvajanje mladinskega dela, ter ponuja prostor podpore delovanja različnim mladinskim društvom za izvajanje njihovega programa.

Mladinski center kot ustanova sodeluje na različnih akcijah v okviru prostovoljnega mladinskega dela, raziskovalnega dela mladih, aktivnega državljanstva in povezovanju mladih na regionalni, nacionalni in mednarodni ravni.